Tento recept ocenia všetci, ktorí majú radi dobre pripravené mäsko. Pečené rebierka sú klasikou a na ich prípravu existuje nespočetné množstvo receptov. Ten náš sa od ostatných receptov odlišuje práve vďaka pridanému arašidovému oleju, ktorý rebierkam dodá intenzívnu a unikátnu chuť.

Porcia pre dvoch

Ingrediencie

  • 600g bravčových rebierok
  • 2 polievkové lyžice arašidového oleja
  • soľ

Omáčka:

  • 2 polievkové lyžice arašidového oleja
  • 1 najemno nakrájaná cibuľa
  • 1 rozmačkaný strúčik cesnaku
  • 1 polievková lyžica jablčného vínneho octu
  • 1 polievková lyžica rajčinového pretlaku
  • 1 polievková lyžica sójovej omáčky
  • 4 čajové lyžičky cukru
  • 1 polievková lyžica medu
  • 300ml kuracieho vývaru – ak nemáte v 300ml horúcej vody nechajte rozpustiť polovicu kuracieho bujónu
  • vymačkaná šťava z jedného citrónu
  • mleté čierne korenie

Postup

Trúbu predhrejte na 190°C. Bravčové rebierka posypte soľou a položte do pekáča. Prelejte arašidovým olejom a nechajte 25 minút piecť.

Vyberte z trúby a ostrým nožom od seba oddeľte jednotlivé rebrá.

Na prípravu omáčky v malom hrnci rozohrejte 1 polievkovú lyžicu oleja, vhoďte cibuľu a smažte, dokým nebude sklovitá. Pridajte cesnak a ďalej pomaly smažte. Primiešajte zbytok ingrediencii a dochuťte čiernym korením. Všetko dobre premiešajte.

Mäso prelejte omáčkou, zakryte alobalom a pečte ešte 1 až 1 ½ hodiny. Podávajte s ryžou, alebo s vašou obľúbenou prílohou.

Kúpiť arašidový olej 100ml

Kúpiť arašidový olej 500ml