Veľmi jednoduchý recept na taliansky predkrm, pre tých ktorí majú naponáhlo. Jeho výnimočnosť spočíva v jednoduchosti, vyváženej chuti a farebnosti.

Na 4-6 porcií

Ingrediencie

  • 440 g mozzarelly nakrájanej na plátky
  • 8 zelených olív zbavených kôstok a rozkrojených na polovice
  • 60 g rukoly
  • 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja

Papriková zmes:

  • 6 paprík ( zmes červených, žltých a oranžových)
  • 3 polievkové lyžice bieleho vínneho octu
  • 6 polievkových lyžís extra panenského olivového oleja
  • 50 g hrozienok
  • 1 a pol čajovej lyžičky celej rasce
  • 1 čajová lyžička drteného sušeného chilli
  • 1 strúčik cesnaku nakrájaný na tenké plátky
  • 2 čajové lyžičky trstinového cukru
  • štipka soli a mletého čierneho korenia

Kúpiť bio olivový olej

Postup

Trúbu nahrejte na 200°C. Papriky rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a v predhriatej trúbe ich pečte 25 minút. Po vychladnutí vyberte z paprík semienka. Potom ich nakrájajte na pásiky (1cm hrubé) a zmiešajte s vínnym octom, olejom, hrozienkami, rascou, drteným chilli, cesnakom a cukrom. Dochuťte soľou a čiernym korením.

Mozzarellu poukladajte na tanier, pridajte paprikovú zmes a posypte olivami. Rukolové listy zmiešajte s olejom a rozmiestnite po tanieri. Môžete podávať s chrumkavým chlebíkom.

Súvisiace články

Obohaťte svoju kuchyňu o dressingy s orechovými olejmi

Obohaťte svoju kuchyňu o dressingy s orechovými olejmi

Vincotto dressing s vlašskými orechmi Vincotto (druh octu) je sladký tmavý sirup vyrábaný z fermentovaného vínneho muštu. Pochádza z oblasti Apulie na Juhu Talianska. Nájsť ho môžete v talianskych delikatesách alebo v špecializovaných obchodoch. Ingrediencie: 1...

Ako vyrobiť bylinkový olej + 4 recepty na dressing s bylinkami

Ako vyrobiť bylinkový olej + 4 recepty na dressing s bylinkami

Bylinkový olej nie je ťažké vyrobiť. Obzvlášť výborné sú oleje, do ktorých sa pridáva bazalka, rozmarín alebo tymián. Bylinky rozdrťte v mažiari a potom dve polievkové lyžice byliniek vložte do fľaše s objemom 300ml. Prilejte olivový olej tak, aby bola fľaša do troch...

Krémová Hokkaido polievka s tekvicovým olejom

Krémová Hokkaido polievka s tekvicovým olejom

Hokkaido polievka je jednoduchá, chutná a plná vitamínov. Ak ste fanúšik krémových polievok, túto budete milovať! Ingrediencie 1kg tekvice Hokkaido 2 lyžice olivového oleja 1 väčšia cibuľa 3 strúčiky cesnaku približne 700ml kuracieho vývaru – ak nemáte, v 700ml...

Inšpirujte sa dressingami s arašidovým olejom

Inšpirujte sa dressingami s arašidovým olejom

Arašidový olej sa získava z rozdrvených plodov podzemnice olejnej. Je svetložltej farby, má charakteristickú vôňu arašidov a intenzívnu chuť. Arašidy zdravie upevňujú vďaka vysokému obsahu nenasýtených mastných tukov, bielkovín, a vďaka vitamínom a minerálnym látkam,...

Sladkokyslé bravčové rebierka s arašidovým olejom

Sladkokyslé bravčové rebierka s arašidovým olejom

 Tento recept ocenia všetci, ktorí majú radi dobre pripravené mäsko. Pečené rebierka sú klasikou a na ich prípravu existuje nespočetné množstvo receptov. Ten náš sa od ostatných receptov odlišuje práve vďaka pridanému arašidovému oleju, ktorý rebierkam dodá intenzívnu...

Vyskúšajte dressingy so zdravým avokádovým olejom

Vyskúšajte dressingy so zdravým avokádovým olejom

Avokádový olej je nielen zdravý, ale je tiež chutným doplnkom k jedlu. Môže sa používať namiesto iných jedlých olejov, masla a margarínu. Kyselina olejová obsiahnutá v avokádovom oleji zabezpečuje vysokú odolnosť voči oxidácii, čo znamená, že má dlhšiu trvanlivosť ako...