Tento recept ocenia všetci, ktorí majú radi dobre pripravené mäsko. Pečené rebierka sú klasikou a na ich prípravu existuje nespočetné množstvo receptov. Ten náš sa od ostatných receptov odlišuje práve vďaka pridanému arašidovému oleju, ktorý rebierkam dodá intenzívnu a unikátnu chuť.

Porcia pre dvoch

Ingrediencie

  • 600g bravčových rebierok
  • 2 polievkové lyžice arašidového oleja
  • soľ

Omáčka:

  • 2 polievkové lyžice arašidového oleja
  • 1 najemno nakrájaná cibuľa
  • 1 rozmačkaný strúčik cesnaku
  • 1 polievková lyžica jablčného vínneho octu
  • 1 polievková lyžica rajčinového pretlaku
  • 1 polievková lyžica sójovej omáčky
  • 4 čajové lyžičky cukru
  • 1 polievková lyžica medu
  • 300ml kuracieho vývaru – ak nemáte v 300ml horúcej vody nechajte rozpustiť polovicu kuracieho bujónu
  • vymačkaná šťava z jedného citrónu
  • mleté čierne korenie

Postup

Trúbu predhrejte na 190°C. Bravčové rebierka posypte soľou a položte do pekáča. Prelejte arašidovým olejom a nechajte 25 minút piecť.

Vyberte z trúby a ostrým nožom od seba oddeľte jednotlivé rebrá.

Na prípravu omáčky v malom hrnci rozohrejte 1 polievkovú lyžicu oleja, vhoďte cibuľu a smažte, dokým nebude sklovitá. Pridajte cesnak a ďalej pomaly smažte. Primiešajte zbytok ingrediencii a dochuťte čiernym korením. Všetko dobre premiešajte.

Mäso prelejte omáčkou, zakryte alobalom a pečte ešte 1 až 1 ½ hodiny. Podávajte s ryžou, alebo s vašou obľúbenou prílohou.

Kúpiť arašidový olej 100ml

Kúpiť arašidový olej 500ml

Súvisiace články

Obohaťte svoju kuchyňu o dressingy s orechovými olejmi

Obohaťte svoju kuchyňu o dressingy s orechovými olejmi

Vincotto dressing s vlašskými orechmi Vincotto (druh octu) je sladký tmavý sirup vyrábaný z fermentovaného vínneho muštu. Pochádza z oblasti Apulie na Juhu Talianska. Nájsť ho môžete v talianskych delikatesách alebo v špecializovaných obchodoch. Ingrediencie: 1...

Ako vyrobiť bylinkový olej + 4 recepty na dressing s bylinkami

Ako vyrobiť bylinkový olej + 4 recepty na dressing s bylinkami

Bylinkový olej nie je ťažké vyrobiť. Obzvlášť výborné sú oleje, do ktorých sa pridáva bazalka, rozmarín alebo tymián. Bylinky rozdrťte v mažiari a potom dve polievkové lyžice byliniek vložte do fľaše s objemom 300ml. Prilejte olivový olej tak, aby bola fľaša do troch...

Krémová Hokkaido polievka s tekvicovým olejom

Krémová Hokkaido polievka s tekvicovým olejom

Hokkaido polievka je jednoduchá, chutná a plná vitamínov. Ak ste fanúšik krémových polievok, túto budete milovať! Ingrediencie 1kg tekvice Hokkaido 2 lyžice olivového oleja 1 väčšia cibuľa 3 strúčiky cesnaku približne 700ml kuracieho vývaru – ak nemáte, v 700ml...

Inšpirujte sa dressingami s arašidovým olejom

Inšpirujte sa dressingami s arašidovým olejom

Arašidový olej sa získava z rozdrvených plodov podzemnice olejnej. Je svetložltej farby, má charakteristickú vôňu arašidov a intenzívnu chuť. Arašidy zdravie upevňujú vďaka vysokému obsahu nenasýtených mastných tukov, bielkovín, a vďaka vitamínom a minerálnym látkam,...

Vyskúšajte dressingy so zdravým avokádovým olejom

Vyskúšajte dressingy so zdravým avokádovým olejom

Avokádový olej je nielen zdravý, ale je tiež chutným doplnkom k jedlu. Môže sa používať namiesto iných jedlých olejov, masla a margarínu. Kyselina olejová obsiahnutá v avokádovom oleji zabezpečuje vysokú odolnosť voči oxidácii, čo znamená, že má dlhšiu trvanlivosť ako...

Zmrzlina z olivového oleja

Zmrzlina z olivového oleja

Recept na túto zmrzlinu pochádza od Giovanniho Fassiho z Palazzo del Freddo v Ríme. Zmrzlina má zaujímavú chuť a krémovú konzistenciu. Zhltne ju aj ten najzarytejší kritik. Na 4-6 porcií Ingrediencie 200 ml plnotučného mlieka 140 g trstinového cukru 100 ml smotany na...