Veľmi jednoduchý recept na taliansky predkrm, pre tých ktorí majú naponáhlo. Jeho výnimočnosť spočíva v jednoduchosti, vyváženej chuti a farebnosti.
Na 4-6 porcií
Ingrediencie
- 440 g mozzarelly nakrájanej na plátky
- 8 zelených olív zbavených kôstok a rozkrojených na polovice
- 60 g rukoly
- 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja
Papriková zmes:
- 6 paprík ( zmes červených, žltých a oranžových)
- 3 polievkové lyžice bieleho vínneho octu
- 6 polievkových lyžís extra panenského olivového oleja
- 50 g hrozienok
- 1 a pol čajovej lyžičky celej rasce
- 1 čajová lyžička drteného sušeného chilli
- 1 strúčik cesnaku nakrájaný na tenké plátky
- 2 čajové lyžičky trstinového cukru
- štipka soli a mletého čierneho korenia
Kúpiť bio olivový olej
Postup
Trúbu nahrejte na 200°C. Papriky rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a v predhriatej trúbe ich pečte 25 minút. Po vychladnutí vyberte z paprík semienka. Potom ich nakrájajte na pásiky (1cm hrubé) a zmiešajte s vínnym octom, olejom, hrozienkami, rascou, drteným chilli, cesnakom a cukrom. Dochuťte soľou a čiernym korením.
Mozzarellu poukladajte na tanier, pridajte paprikovú zmes a posypte olivami. Rukolové listy zmiešajte s olejom a rozmiestnite po tanieri. Môžete podávať s chrumkavým chlebíkom.
Súvisiace články
Zmrzlina z olivového oleja
Recept na túto zmrzlinu pochádza od Giovanniho Fassiho z Palazzo del Freddo v Ríme. Zmrzlina má zaujímavú chuť a krémovú konzistenciu. Zhltne ju aj ten najzarytejší kritik. Na 4-6 porcií Ingrediencie 200 ml plnotučného mlieka 140 g trstinového cukru 100 ml smotany na...
Osvedčené recepty na dressing s olivovým olejom
Dressing s nakladaným citrónom Chuť tohto sladkokyslého dressingu sa najlepšie hodí ku chrumkavému šalátu alebo ku kuskusovému šalátu a kuracím mäsom. Nakladaný citrón je možné kúpiť, možno ho nájdete vo väčších supermarketoch. Prípadne môžete skúsiť obchod so...