Recept na túto zmrzlinu pochádza od Giovanniho Fassiho z Palazzo del Freddo v Ríme. Zmrzlina má zaujímavú chuť a krémovú konzistenciu. Zhltne ju aj ten najzarytejší kritik.
Na 4-6 porcií
Ingrediencie
- 200 ml plnotučného mlieka
- 140 g trstinového cukru
- 100 ml smotany na šľahanie
- 5 veľkých vajec
- 160 ml extra panenského olivového oleja

Kúpiť bio olivový olej
Postup
Do hrnca dajte mlieko, cukor, smotanu a pomaly priveďte k varu. Uistite sa, že sa cukor rozpustil. Odsuňte hrniec z platne a nechajte vychladnúť. Metličkou ušľahajte žĺtky.
Keď je zmes v hrnci vychladnutá, pridajte žĺtky a platňu zapnite na nižšiu teplotu. Potrebujete, aby vám vznikol hustý krém. Keď je zmes dostatočne hustá na to, aby zostala na lyžici, zložte hrniec zo sporáku. Metličkou vmiešajte olivový olej, dokým sa všetko dobre nespojí.
Ak máte zmrzlinovač použite ten. Ak nie prelejte zmes do nádoby, ktorú potom vložte do mrazničky.
Súvisiace články
Sladkokyslé papriky s mozzarellou a olivovým olejom
Veľmi jednoduchý recept na taliansky predkrm, pre tých ktorí majú naponáhlo. Jeho výnimočnosť spočíva v jednoduchosti, vyváženej chuti a farebnosti. Na 4-6 porcií Ingrediencie 440 g mozzarelly nakrájanej na plátky 8 zelených olív zbavených kôstok a rozkrojených na...
Osvedčené recepty na dressing s olivovým olejom
Dressing s nakladaným citrónom Chuť tohto sladkokyslého dressingu sa najlepšie hodí ku chrumkavému šalátu alebo ku kuskusovému šalátu a kuracím mäsom. Nakladaný citrón je možné kúpiť, možno ho nájdete vo väčších supermarketoch. Prípadne môžete skúsiť obchod so...