Hokkaido polievka je jednoduchá, chutná a plná vitamínov. Ak ste fanúšik krémových polievok, túto budete milovať!
Ingrediencie
- 1kg tekvice Hokkaido
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 väčšia cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- približne 700ml kuracieho vývaru – ak nemáte, v 700ml horúcej vody nechajte rozpustiť jeden a pol kuracieho bujónu
- 200 ml smotany na šľahanie
- mleté čierne korenie
- soľ
Na ozdobu a dochutenie:
- lúpané tekvicové jadierka
- tekvicový olej
Postup
Tekvicu umyte pod tečúcou vodou a nakrájajte na kocky (bez jadierok). Rozohrejte olivový olej, vhoďte cibuľu a smažte, dokým nebude sklovitá. K cibuli pridajte cesnak a na kocky nakrájanú tekvicu. Osoľte, okoreňte a orestujte z každej strany.
Prilejte kurací vývar, približne 1 cm nad kúskami tekvice. Varte kým tekvica nezmäkne. Následne ju tyčovým mixérom rozmixujte a pridajte smotanu na šľahanie.
Hotovú hokkaido polievku nalejte do taniera a dochuťte tekvicovými jadierkami a tekvicovým olejom. Podávajte s čerstvým chrumkavým chlebom.

Kúpiť bio tekvicový olej 100ml

Kúpiť bio tekvicový olej 250ml
Súvisiace články
Sladkokyslé papriky s mozzarellou a olivovým olejom
Veľmi jednoduchý recept na taliansky predkrm, pre tých ktorí majú naponáhlo. Jeho výnimočnosť spočíva v jednoduchosti, vyváženej chuti a farebnosti. Na 4-6 porcií Ingrediencie 440 g mozzarelly nakrájanej na plátky 8 zelených olív zbavených kôstok a rozkrojených na...
Osvedčené recepty na dressing s olivovým olejom
Dressing s nakladaným citrónom Chuť tohto sladkokyslého dressingu sa najlepšie hodí ku chrumkavému šalátu alebo ku kuskusovému šalátu a kuracím mäsom. Nakladaný citrón je možné kúpiť, možno ho nájdete vo väčších supermarketoch. Prípadne môžete skúsiť obchod so...