Hokkaido polievka je jednoduchá, chutná a plná vitamínov. Ak ste fanúšik krémových polievok, túto budete milovať!

Ingrediencie

  • 1kg tekvice Hokkaido
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 väčšia cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • približne 700ml kuracieho vývaru – ak nemáte, v 700ml horúcej vody nechajte rozpustiť jeden a pol kuracieho bujónu
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • mleté čierne korenie
  • soľ

 Na ozdobu a dochutenie:

Postup

Tekvicu umyte pod tečúcou vodou a nakrájajte na kocky (bez jadierok). Rozohrejte olivový olej, vhoďte cibuľu a smažte, dokým nebude sklovitá. K cibuli pridajte cesnak a na kocky nakrájanú tekvicu. Osoľte, okoreňte a orestujte z každej strany.

Prilejte kurací vývar, približne 1 cm nad kúskami tekvice. Varte kým tekvica nezmäkne. Následne ju tyčovým mixérom rozmixujte a pridajte smotanu na šľahanie.

Hotovú hokkaido polievku nalejte do taniera a dochuťte tekvicovými jadierkami a tekvicovým olejom. Podávajte s čerstvým chrumkavým chlebom.

Kúpiť bio tekvicový olej 100ml

Kúpiť bio tekvicový olej 250ml

Súvisiace články

Sladkokyslé papriky s mozzarellou a olivovým olejom

Sladkokyslé papriky s mozzarellou a olivovým olejom

Veľmi jednoduchý recept na taliansky predkrm, pre tých ktorí majú naponáhlo. Jeho výnimočnosť spočíva v jednoduchosti, vyváženej chuti a farebnosti. Na 4-6 porcií Ingrediencie 440 g mozzarelly nakrájanej na plátky 8 zelených olív zbavených kôstok a rozkrojených na...

Osvedčené recepty na dressing s olivovým olejom

Osvedčené recepty na dressing s olivovým olejom

Dressing s nakladaným citrónom Chuť tohto sladkokyslého dressingu sa najlepšie hodí ku chrumkavému šalátu alebo ku kuskusovému šalátu a kuracím mäsom. Nakladaný citrón je možné kúpiť, možno ho nájdete vo väčších supermarketoch. Prípadne môžete skúsiť obchod so...