Hokkaido polievka je jednoduchá, chutná a plná vitamínov. Ak ste fanúšik krémových polievok, túto budete milovať!
Ingrediencie
- 1kg tekvice Hokkaido
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 väčšia cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- približne 700ml kuracieho vývaru – ak nemáte, v 700ml horúcej vody nechajte rozpustiť jeden a pol kuracieho bujónu
- 200 ml smotany na šľahanie
- mleté čierne korenie
- soľ
Na ozdobu a dochutenie:
- lúpané tekvicové jadierka
- tekvicový olej
Postup
Tekvicu umyte pod tečúcou vodou a nakrájajte na kocky (bez jadierok). Rozohrejte olivový olej, vhoďte cibuľu a smažte, dokým nebude sklovitá. K cibuli pridajte cesnak a na kocky nakrájanú tekvicu. Osoľte, okoreňte a orestujte z každej strany.
Prilejte kurací vývar, približne 1 cm nad kúskami tekvice. Varte kým tekvica nezmäkne. Následne ju tyčovým mixérom rozmixujte a pridajte smotanu na šľahanie.
Hotovú hokkaido polievku nalejte do taniera a dochuťte tekvicovými jadierkami a tekvicovým olejom. Podávajte s čerstvým chrumkavým chlebom.
Kúpiť bio tekvicový olej 100ml
Kúpiť bio tekvicový olej 250ml
Súvisiace články
Obohaťte svoju kuchyňu o dressingy s orechovými olejmi
Vincotto dressing s vlašskými orechmi Vincotto (druh octu) je sladký tmavý sirup vyrábaný z fermentovaného vínneho muštu. Pochádza z oblasti Apulie na Juhu Talianska. Nájsť ho môžete v talianskych delikatesách alebo v špecializovaných obchodoch. Ingrediencie: 1...
Ako vyrobiť bylinkový olej + 4 recepty na dressing s bylinkami
Bylinkový olej nie je ťažké vyrobiť. Obzvlášť výborné sú oleje, do ktorých sa pridáva bazalka, rozmarín alebo tymián. Bylinky rozdrťte v mažiari a potom dve polievkové lyžice byliniek vložte do fľaše s objemom 300ml. Prilejte olivový olej tak, aby bola fľaša do troch...
Inšpirujte sa dressingami s arašidovým olejom
Arašidový olej sa získava z rozdrvených plodov podzemnice olejnej. Je svetložltej farby, má charakteristickú vôňu arašidov a intenzívnu chuť. Arašidy zdravie upevňujú vďaka vysokému obsahu nenasýtených mastných tukov, bielkovín, a vďaka vitamínom a minerálnym látkam,...
Sladkokyslé bravčové rebierka s arašidovým olejom
Tento recept ocenia všetci, ktorí majú radi dobre pripravené mäsko. Pečené rebierka sú klasikou a na ich prípravu existuje nespočetné množstvo receptov. Ten náš sa od ostatných receptov odlišuje práve vďaka pridanému arašidovému oleju, ktorý rebierkam dodá intenzívnu...
Vyskúšajte dressingy so zdravým avokádovým olejom
Avokádový olej je nielen zdravý, ale je tiež chutným doplnkom k jedlu. Môže sa používať namiesto iných jedlých olejov, masla a margarínu. Kyselina olejová obsiahnutá v avokádovom oleji zabezpečuje vysokú odolnosť voči oxidácii, čo znamená, že má dlhšiu trvanlivosť ako...
Zmrzlina z olivového oleja
Recept na túto zmrzlinu pochádza od Giovanniho Fassiho z Palazzo del Freddo v Ríme. Zmrzlina má zaujímavú chuť a krémovú konzistenciu. Zhltne ju aj ten najzarytejší kritik. Na 4-6 porcií Ingrediencie 200 ml plnotučného mlieka 140 g trstinového cukru 100 ml smotany na...