Hokkaido polievka je jednoduchá, chutná a plná vitamínov. Ak ste fanúšik krémových polievok, túto budete milovať!

Ingrediencie

  • 1kg tekvice Hokkaido
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 väčšia cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • približne 700ml kuracieho vývaru – ak nemáte, v 700ml horúcej vody nechajte rozpustiť jeden a pol kuracieho bujónu
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • mleté čierne korenie
  • soľ

 Na ozdobu a dochutenie:

  • lúpané tekvicové jadierka
  • tekvicový olej

Postup

Tekvicu umyte pod tečúcou vodou a nakrájajte na kocky (bez jadierok). Rozohrejte olivový olej, vhoďte cibuľu a smažte, dokým nebude sklovitá. K cibuli pridajte cesnak a na kocky nakrájanú tekvicu. Osoľte, okoreňte a orestujte z každej strany.

Prilejte kurací vývar, približne 1 cm nad kúskami tekvice. Varte kým tekvica nezmäkne. Následne ju tyčovým mixérom rozmixujte a pridajte smotanu na šľahanie.

Hotovú hokkaido polievku nalejte do taniera a dochuťte tekvicovými jadierkami a tekvicovým olejom. Podávajte s čerstvým chrumkavým chlebom.

Kúpiť bio tekvicový olej 100ml

Kúpiť bio tekvicový olej 250ml

Súvisiace články

Inšpirujte sa dressingami s arašidovým olejom

Inšpirujte sa dressingami s arašidovým olejom

Arašidový olej sa získava z rozdrvených plodov podzemnice olejnej. Je svetložltej farby, má charakteristickú vôňu arašidov a intenzívnu chuť. Arašidy zdravie upevňujú vďaka vysokému obsahu nenasýtených mastných tukov, bielkovín, a vďaka vitamínom a minerálnym látkam,...

Sladkokyslé bravčové rebierka s arašidovým olejom

Sladkokyslé bravčové rebierka s arašidovým olejom

 Tento recept ocenia všetci, ktorí majú radi dobre pripravené mäsko. Pečené rebierka sú klasikou a na ich prípravu existuje nespočetné množstvo receptov. Ten náš sa od ostatných receptov odlišuje práve vďaka pridanému arašidovému oleju, ktorý rebierkam dodá intenzívnu...

Vyskúšajte dressingy so zdravým avokádovým olejom

Vyskúšajte dressingy so zdravým avokádovým olejom

Avokádový olej je nielen zdravý, ale je tiež chutným doplnkom k jedlu. Môže sa používať namiesto iných jedlých olejov, masla a margarínu. Kyselina olejová obsiahnutá v avokádovom oleji zabezpečuje vysokú odolnosť voči oxidácii, čo znamená, že má dlhšiu trvanlivosť ako...

Zmrzlina z olivového oleja

Zmrzlina z olivového oleja

Recept na túto zmrzlinu pochádza od Giovanniho Fassiho z Palazzo del Freddo v Ríme. Zmrzlina má zaujímavú chuť a krémovú konzistenciu. Zhltne ju aj ten najzarytejší kritik. Na 4-6 porcií Ingrediencie 200 ml plnotučného mlieka 140 g trstinového cukru 100 ml smotany na...

Sladkokyslé papriky s mozzarellou a olivovým olejom

Sladkokyslé papriky s mozzarellou a olivovým olejom

Veľmi jednoduchý recept na taliansky predkrm, pre tých ktorí majú naponáhlo. Jeho výnimočnosť spočíva v jednoduchosti, vyváženej chuti a farebnosti. Na 4-6 porcií Ingrediencie 440 g mozzarelly nakrájanej na plátky 8 zelených olív zbavených kôstok a rozkrojených na...

Osvedčené recepty na dressing s olivovým olejom

Osvedčené recepty na dressing s olivovým olejom

Dressing s nakladaným citrónom Chuť tohto sladkokyslého dressingu sa najlepšie hodí ku chrumkavému šalátu alebo ku kuskusovému šalátu a kuracím mäsom. Nakladaný citrón je možné kúpiť, možno ho nájdete vo väčších supermarketoch. Prípadne môžete skúsiť obchod so...